Жителите на САЩ похарчиха рекордните 9 млрд. долара за онлайн пазаруване

...
Жителите на САЩ похарчиха рекордните 9 млрд. долара за онлайн пазаруване
Коментари Харесай

В САЩ похарчиха онлайн $9 млрд. на Черния петък

Жителите на САЩ похарчиха рекордните 9 милиарда $ за онлайн извършване на покупки в Черния петък.

Това е денят на огромните разпродажби, идващ Деня на благодарността, празнуван в четвъртия четвъртък на ноември, оповестява AP.

Агенцията се базира на данни от Adobe Analytics, която проучва информация от 80 от 100-те най-големи търговски вериги в Съединени американски щати.

Миналата година тази цифра беше 7.4 милиарда $, през 2018 година – 6.2 милиарда $.

Според откривателите повишаването на интереса към онлайн извършването на покупки се дължи на обстоятелството, че в доста щати заради пандемията има ограничавания за работата на постоянните търговски обекти, оповестява ТАСС.

На най-голямо търсене през последния Черен петък се радваха мобилни устройства и разнообразни домашен уреди.

В съпоставяне с предходните години, ползата на купувачите към бижута и обувки е доста намалял.

Според изчисленията на Adobe Analytics през идния 30 ноември, или Кибер понеделника, американците ще похарчат за покупки в онлайн магазини от 10.8 милиарда до 12.7 милиарда $.

Ако прогнозата се сбъдне, това също ще се трансформира в нов връх. На Кибер понеделника в Съединени американски щати онлайн търговците постоянно оферират огромни отстъпки, показва БГНЕС.

В Съединени американски щати обичаят да се организира ликвидация в петък след Деня на благодарността датира от XIX век. Същият термин - „ черен петък “, е фиктивен за първи път от американците, които били извънредно недоволни от големите тапи, следени тогава.

По-късно името губи своя отрицателен нюанс, стартира да се употребява извънредно по отношение на най-големите продажби през годината и към този момент в този смисъл се популяризира както в Съединени американски щати, по този начин и по света.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР